VASTUULLISUUS

Hävikin minimointi

Kehotamme kauppiaita myymään tuotteet -30% ennen niiden päätymistä hävikkiin. Seuraamme menekkiä ja laskemme päivittäin kauppoihin kuljetettavat tuotteet sen mukaan. Jos joskus siis lempituotteesi on hyllystä loppu, niin älä harmistu, sillä se tarkoittaa sitä, ettei tuotteesta ole jäänyt yhtään hävikkiä ja sen menekki on ylittänyt odotuksemme! Lisäämme loppunutta tuotetta seuraavaan kuljetukseen.

Emme lisää tuotteisiimme säilöntäaineita, joten lyhyet päiväysajat sekä tuotehävikin minimointi on meille tärkeä tehtävä, johon koko tiimimme osallistuu! Jos tuotteita kuitenkin on mennyt liikaa johonkin myyntipisteeseen, kannustamme jälleenmyyjäämme ohjaamaan ylijäämän hyväntekeväisyyteen.

Puristamme kaikki mehumme itse ja siitä muodostuu suuret määrät hedelmien kuoria sekä hedelmälihaa. Pyrimme parhaamme hyödyntämään nämä kaikki, mm. valmistamalla muille yrityksille erilaisia hedelmäsiirappeja tai antamalla hedelmien kuoret lähialueen kahviloille sekä leipomoille, jotka hyödyntävät niitä mm. herkullisissa leivonnaisissa.

Lähituotannon suosiminen

Tuotamme itse tuotteitamme lähituotantona: jokaisessa kaupungissa, jossa toimimme, on omat valmistuskeittönsä ja paikalliset logistiikkakumppanimme toimittavat tuotteet alle 20km säteellä tuoreina heti tuotteiden valmistuksen jälkeen. Lisäksi suosimme raaka- aineissa lähituotantoa sekä muita pientoimijoita. Valitsemme aina ensisijaisesti kotimaisen toimijan tai kotimaisia raaka-aineita hyödyntävän tavarantoimittajan. Näin tiedämme tarkoin, mistä raaka-aineet tulevat ja tiedämme niiden olevan ensiluokkaisia. Erinomaiset tuotteemme vaativat erinomaisia raaka-aineita!

Tästä osoituksena meille on myönnetty myös Avainlippu-merkki. Avainlippu-merkki kertoo, että tuote on valmistettu Suomessa ja työllistää Suomessa.  Avainlippu-merkin saaneilla yrityksillä heidän tuotteensa tai palvelunsa kotimaisuusasteen on oltava vähintään 50 prosenttia. Keskimäärin Avainlippu-tuotteiden kotimaisuusaste on yli 80 prosenttia.

Pakkausmateriaalit ja kierrätys

Pakkauksissa käytämme RPET muovia, joka valmistetaan kierrätysmuovipulloista, jotka muuten joutuisivat kaatopaikalle tai poltettavaksi. Pakkauksemme testataan säännöllisesti elintarviketurvallisuuden takaamiseksi ja niiden koko toimitusketju on dokumentoitu. Seuraamme jatkuvasti elintarvikelakia sekä uusimpia innovaatioita pakkausalalla. Olemme valinneet pakkaukseksemme meille kaikista ekologisimman vaihtoehdon.

Omien jätteiden lajittelua seuraamme tarkasti. Ennaltaehkäisemme turhan jätteen syntymistä esimerkiksi valitsemalla isoimman mahdollisen pakkauskoon käytössä olevissa raaka-aineistamme vähentääksemme pakkausjätettä.

Henkilöstö

Ilman tiimiämme meillä ei olisi mitään. Meidän ei olisi mahdollista tarjota korkealuokkaisia käsityönä valmistettuja välipaloja ilman erinomaisia työntekijöitämme. Meille koko henkilöstö, työtehtävästään riippumatta, on ensiarvoisen tärkeä. Olemme tiiviiksi hioutunut porukka, jossa jokainen nuori saa kehittää itseään haluamaansa suuntaan. Esimerkiksi sosiaalisen median sisältömme sekä myymälämarkkinointimme tuotetaan kokonaisuudessaan tiimimme sisällä. Olemme onnekkaita, kun saamme kasvaa yrityksenä yhdessä nuorten lupausten kanssa, sillä työsuhteet ovat usein hyvinkin pitkiä. Toivomme sitoutuneenhenkilöstömme olevan meille osoitus siitä, että olemme onnistuneet työnantajana.

Seuraamme työntekijöidemme hyvinvointia jatkuvasti erilaisin mittarein. Otamme ehdotuksia ilolla vastaan ja toteutamme niitä parhaamme mukaan. Viimeisimpänä olemme ottaneet käyttöön erilaisia hyvinvointietuja tiimeillemme sekä jatkuvan leikkimielisen bonus-kilpailun, jossa on vaihtuva teema, kuten hävikin minimointi tai parhaan resepti- idean keksiminen. Tiesitkö, että valikoimastamme löytyvä Tropical-smoothie on kehitetty yhteistyössä TET-harjoittelijamme kanssa?

Yhteistyökumppanit

Sen lisäksi, että yhteistyökumppaniemme valintaan vaikuttaa kotimaisuus, haluamme heidän jakavan kanssamme samat arvot myös heidän toiminnassaan.

Ei olekaan sattumaa, että tuotteemme löytyvät juuri Keskon, maailman vastuullisimman ruokakauppaketjun, hyllyiltä. Ennen kuin aloitamme yhteistyön uuden kumppanin kanssa, tarkastamme, että heiltä löytyy tarvittavat sertifikaatit ja että heidän toimintansa on dokumentoitu alusta alkaen.

Löydät meidät somesta / Smoothit